PLP sodeluje z Gozdarskim inštitutom Slovenije

14.03.2024

V začetku leta 2024 smo v podjetju PLP d.o.o. navezali stike oziroma pričeli s sodelovanje z Gozdarskim inštitutom Slovenije (GIS). GIS je javni raziskovalni zavod nacionalnega pomena s področja temeljnega in aplikativnega raziskovanja gozdov, gozdne krajine, gozdnega ekosistema, ekologije divjadi, lovstva, gospodarjenja z gozdovi, rabe dobrin in storitev gozdov.

Znanstvena spoznanja omenjenih področij raziskovanja omogočajo raziskovanje gozdne biodiverzitete, njenih vlog in njenega upravljanja v povezavi s spremenljivimi klimatskimi pogoji. Inštitut v okviru raziskovalnega programa in komplementarnih raziskav izvaja tudi javni službi v interesu države, gozdarsko in okoljsko javno službo. Inštitut z namenom poglabljanje znanj ter zavedanja o pomenu gozda v okolju in ravnanju z njim prenaša znanstvena spoznanja v vse pore trajnostnega razvoja družbe. Lahko rečemo, da je inštitut znanstveni, strokovni in kulturni hram odnosa do narave, dobrin in storitev, ki jih gozd daje Sloveniji.

Podjejte PLP d.o.o. z GIS sodeluje pri pripravi analize surovinskega potenciala glede na lokacijo in specifične surovinske potrebe podjetja PLP d.o.o. v prihodnosti. GIS podjetju PLP d.o.o. prav tako nudi podporo pri izdelavi analize trga za potrebe razvojnih aktivnosti. V sklopu sodelovanja, je nastal tudi članek na spodnji povezavi, kjer je prikazana kratka predstavitev podjetja PLP d.o.o.

Obiskali smo podjetje PLP d.o.o. (gozdis.si)

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.